
Trippel, trippel, trippel, trippel, trippel…
In navolging van de andere bieren, met wild van de Veluwe op het etiket, kon de wolf natuurlijk niet ontbreken. Het verhaal en de bijbehorende discussie over de wolf is erg actueel. De Midas is goudkleurig, smaakvol en elegant, met tonen van noten en citrus en een romige, kruidige smaak met pit. Bijzonder speciaalbier waarin vijf granen zijn verwerkt; gerst, haver, tarwe, rogge en spelt. Door de combinatie van deze granen is bier zacht in de mond en heeft een kruidige smaak. De Midas is wel een beetje verraderlijk met een alcoholpercentage van 9%.
Culinaire tip: lekker bij (gedroogde) vleeswaren en hammen. Ook bij licht gebraden vlees
Midas woont sinds kort weer op de Veluwe. Zijn hele leven staat in teken van de jacht. Hij eet graag hertenbiefstuk, wildzwijnsham en haas. Maar ook wel eens een schaap…
Wat is Tripel? (Bron: Wikipedia)
Tripel is een zwaar bovengistend bier, met een hergisting op fles. De kleur varieert tussen blond en amber. Hij heeft meestal een sterke moutige en/of hopbittere smaak. Tripel heeft een alcoholpercentage van 7 tot 10%. Het hoge percentage komt niet noodzakelijk uit de hoeveelheid graan, er wordt eventueel suiker (in de vorm van glucose) toegevoegd om het hoge alcoholpercentage te bereiken. Kenmerkend voor een tripel is ook vaak een hoger koolzuurgehalte.
De oorsprong van de term is onbekend, hoewel de belangrijkste theorie is dat het op de een of andere manier de kracht van het bier aangeeft. De naam werd gebruikt in 1956 door de Trappistenbrouwerij in Westmalle om hun sterkste bier een naam te geven, hoewel zowel de term tripel en het soort bier (sterke Pale Ale) al voor 1956 bestonden. De Westmalle-Tripel werd met de naam op grote schaal gekopieerd door de brouwerijen van België, en in 1987 breidde een andere Trappistenbrouwerij, de Koningshoeven in Nederland, haar assortiment uit met het bier ‘La Trappe Tripel‘. Later waaide deze benaming over naar de Verenigde Staten en andere landen, en wordt nu gebruikt door een reeks van seculiere brouwers voor een sterke Pale Ale in de stijl van Westmalle-Tripel.