Duuster Wit, dunkel weizen! (6,4%)

Iedereen houdt van dit bier! De naam is een Veluwse knipoog naar vergelijkbare bieren die ‘dunkel weizen’ genoemd worden.

Dit oranjekoperkleurig en licht troebele bier is het van het type dunkel weizen. Het heeft een frisse geur met tonen van citrus en koriander. Het bier is vol van smaak, aromatisch en een zachte afdronk.

Culinaire tip: frisse, aromatische gerechten met een specerijen touch. Salades met vis, sushi

Zoals je ziet, bevatten de etiketten dieren van De Veluwe. Duuster Wit, het allemans vriendje, met een hert op het etiket. Dat symbool staat voor de Veluwe en de gemeente Epe waar wij vandaan komen.

Wat is DunkelWeizen? (Bron: Biernet)

Dunkel Weizen bier is een bovengistend, amberkleurig tarwebier met lichte karamelsmaak. Het alcoholpercentage ligt vaak tussen de 4,8 en de 6,5%.

Het Duitse Dunkel Weizen bier is een bovengistend, amberkleurig bier met lichte karamelsmaak en een weinig bittere smaak. Het bier heeft een pittige, fruitige smaak.

Het wordt gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot met water, tarwemout, gerstemout, gist en hop en toegevoegde aroma’s. Het verkrijgt zijn karakteristieke kleur en smaak door het gebruik van een speciale caramelmout. Vanwege de grote hoeveelheid tarwe (meer dan 60%), is het bier ongefilterd en troebel. Het heeft een moutig aroma, maar soms ook fruitig: vaak worden de aroma’s van banaan of kruidnagel toegevoegd.

Het alcoholpercentage is over het algemeen tussen  4,8-6,5%. Het bier bevat veel koolzuur en heeft een romige, witte schuimkraag. Dunkel Weizen kan het hele jaar door gedronken worden. Dunkel weizen bier, met zijn oorsprong uit Beieren (Duitsland).

Duuster Wit in het Algemeen Dagblad
20120505 – Algemeen Dagblad – Eigen bier eerst (light)