Ros, sponsorbier “Epe fietst voor Onderwijs 2024”

Doneer hier!

 
Ros is een Single Hopped Double IPA (alc. 8%), gebrouwen de stijl van de traditionele Engelse IPA. Als mouten zijn de “UK Pale Ale” en de “Maris Otter” gebruikt. De “Maris Otter” geeft een authentieke, volle moutige smaak aan deze Double IPA. Er is voor zowel de bitterheid als de geur gebruik gemaakt van één hopsoort: Cascade. Vandaar dat in de beschrijving “Single Hopped” wordt gebruikt. Cascade was één van de hopsoorten die een aantal jaren op het hopveld in Epe werden verbouwd!
 
In februari 2024 gaat een groep mountainbikers ruim 600 kilometer fietsen in Kenia. Met deze tocht wordt geld opgehaald om een lokaal onderwijsproject in Maai Mahiu te ondersteunen. Kijk eens voor meer informatie op: Epe fietst voor onderwijs 2024 – Stichting Kenya Kinderen.
Henk Overbosch van het Epe Bier Collectief gaat ook mee op die tocht. Een deel van zijn bijdrage aan dit project zal bestaan uit het maken van een speciaalbier voor “Epe fietst voor Onderwijs 2024”!, de (Stalen) Ros! Dit bier zal in 2023 en begin 2024 verkocht worden.
 
De opbrengst van dit bier zal volledig ten goede komen aan dit project!
 
 
 

De ROS is gebrouwen in brouwerij “Aan de gracht” in Elburg 
(foto’s Martin Hogeboom)

 

Klik hier voor het project in 2019:
Ros, Sponsorbier Epe fietst voor Water 2019