Veluws Vuur, Russian Imperial Stout van 11,5%: een samenwerking met Jopen bier!
“Een speciaalbier brouw en proef je samen, dat is veel gezelliger”. Onder dit motto heeft Henk Overbosch samen met Carl Stapelbroek en brouwerij Jopen uit Haarlem een nieuw bier gebrouwen: het Veluws Vuur. Het was voor Henk een lang gekoesterde wens om een zwaar bier te maken met ingrediënten van de Veluwe. Veel geroosterde mout, rogge en haver zijn gebruikt om een zogenaamde Imperial Stout te maken. Toevoeging van eikenhout geeft een mooi “Veluws” karakter aan het bier. Daarnaast is aan het bier een destillaat toegevoegd. Twee jaar geleden is samen met Jopen een ‘O de vie (een spirit van 40%) met verse Centennial hop , ook van het hopveld in Epe, gemaakt. Deze is toegevoegd aan het bier en geeft extra “spirit” aan het Veluws Vuur. Kortom, allemaal ingrediënten voor een zeer stevig bier. Het bier heeft namelijk een alcoholpercentage van 11,5% en is er dus eentje om even rustig voor te gaan zitten en om samen van te genieten!