Sponsorbier “Epe fietst voor Water 2019”

In september 2019 gaat een groep van 32 mountainbikers ruim 500km fietsen in Kenia. Met deze tocht wordt geld opgehaald om een lokaal waterproject in Maai Mahiu te ondersteunen. Kijk eens voor meer informatie op: http://kenyakinderen.nl/waterproject-kenya-kinderen/.
Henk Overbosch van het Epe Bier Collectief gaat ook mee op die tocht. Een deel van zijn bijdrage aan dit project zal bestaan uit het maken van een speciaalbier voor “Epe fietst voor water 2019”! Dit bier zal in de lente- en zomermaanden worden verkocht. De opbrengst zal volledig ten goede komen aan het project!
Het bier wordt een WPA – White Pale Ale (alc. 5,5%), meer dan een traditioneel witbier, maar wel volgens die Belgische traditie gebrouwen. Door toevoeging van sinaasappelschil en koriander én wat extra (dry)hop krijgt het bier meer karakter én is heerlijk fris. Een echt lente- en zomerbier dus! Het proefbrouwsel zal uitwijzen of de gebruikte hoeveelheden van de ingrediënten in balans zijn en hoe we deze gaan brouwen “in het groot”.